Ford Mondeo og div Ford Sierra!





Ford Sierra mk2 er kule biler som kom på slutten av 1980 tallet. Disse har noe mer moderne design enn siste utgaver av Volvo 240 som var bygget på samme plattform som første modellen av Ford Sierra, og de ble bygget på omtrent samme tid. Som du ser under har jeg her et lite bilde av en Ford Sierra som reklame i et gammelt orienteringskart i fra slutten av 1980 tallet, da orienteringen hadde like mye reklame og støttespillere som skiforeningen har hatt de siste 10-15 årene. Dette var også den tiden det var flest orienteringsløpere i Norge 1987 ca 40.000 og ca 1% av befolkningen. Som du ser her kan du se hvordan jeg i veteranbil-bloggen min forteller om hvordan det kan lønne seg å lete etter gamle forkomne veteranbiler nettopp i skauen. Ford Sierra mk2 kan du style til noe skikkelig heftig eller bare bygge om til Cosworth. (Og skulle du formodentlig være interressert i friluftsliv og gamle kart, ja så anbefaler jeg deg en tur innom bloggen her)



(Samme bilen som mannen fra kartverket kjørte. Bare ikke racer-modellen)

Ford Mondeo er bygget helt i fra 1992. Kusina mi hadde en ørliten periode den første versjonen av denne sammen med eksmannen sin en gang på midt 1990 tallet. En mutter og fatter kjente som jobbet i statens kartverk kjørte Ford Mondeo år 2000 modellen, første utgave av mk3 Mondeo. Ford sierra er dritfete biler og er brukt av ungdommen helt siden 1990 tallet, da gjerne som en eldre modell av versjonen mk1 cosworth med enda flere måkevinger bak. 



(Samme type bil som kusina mi kjørte, bare ikke racer-modellen)



Ford Sierra Minker var en spesialmodell av Ford Sierra mk2. Og når jeg først snakker om minker så begynner jo nå også andelen Ford Sierraer både i Norge og i verden å minke noe drastisk. Noe som er veldig synd da de jo er noen dritkule biler.





 



 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Volvo 240 og 260 Gatebiler

TRABANT

ZIL 157 og GAZ 51 gatebiler