Innlegg

Viser innlegg fra april, 2022

Caterham Super 7, Caterham 21 og Renault Spider!

Bilde
  Renault spider er en dritfet bil som virkelig var kul og spesiell i sin tid. Husker jeg leste om den i sin tid og etterhvert ble så skuffet over at jeg nesten ikke så noen på norske veier. Vel riktignok så jeg den utstilt hos noen forhandlere eller i det minste brukt som privatbil kanskje av importøren. Denne ble det forresten forbudt å importere til USA, men er i dag mulig for dem å importere igjen nå først hele 25 år senere. Too bad Amerika.  Caterham Super Seven er en dritfet bil laget av britiske Caterham. Caterham 21 er også en bil Caterham har bygd men de konsentrerer seg for det meste om Super Seven.

Porsche 911, Porsche 914 og Volkswagen Boble RS Porsche

Bilde
(Her en prototype fra ca 2020 av gamle old school Boble) Volkswagen-boble er jo av mange ansett som den første virkelig moderne bilen. Hitler ville ha en folkebil og han ville helst ha den rund og strømlinjeformet. Valget falt på Ferdinand Porsches prosjekt boblen. Til tross for at det var nazi-tysklands og Hitlers store prosjekt, hvor vi alle vet at de er skyldig i døden til omlag 60 millioner pluss liv og en verden i ruiner, så ble bobla en virkelig hit etter krigen. Bobla ble faktisk så populær at på begynnelsen av 1970 tallet var den verdens mest solgte bil. Produksjonen fortsatte etter dette kun i Sør Amerika hvor den ble produsert og solgt helt fram til 2003. I resten av vesten hadde den en lang pause i over 20 år, hvor den ble erstattet av Golfen. Men på 1990 tallet kom en ny modell kalt New Beetle, først solgt i USA i fra 1996. Til Norge kom den først i 1998. Men jeg husker den første i Bærum sto lenge hos Bærum bilutleie på Haslum hvor den var til utleie siden tidlig 1997. På

Jaguar XJ 220

Bilde
Jaguar XJ 220 var og er Jaguars hittil eneste virkelige supersportsbil. Den ble produsert på begynnelsen av 1990 tallet. Dessverre pga krakket på New York børsen på slutten av 1980 tallet, som blant annet førte til bankkrisen her hjemme i Norge, så ble bare et lite antall produsert. Derfor er de i dag som samlerobjekter å regne, men allikevel en virkelig kul gatebil som også er supersportsbil.