Innlegg

Viser innlegg fra juli, 2024

TRABANT

Bilde
¨ Trabant dette er egentlig bare en elendig og gammel veteranbil i fra det gamle Øst-Tyskland i fra 1950- og 60-tallet. Så den har med andre ord ingenting med japanske gatebiler i fra 80, 90 og 2000 tallet. Men som du ser på bildene både over og under så kan den pimpes til noe skikkelig fett i tillegg til også en sekshjuling. Pluss at du tydelig kan se at den har dametekke.  "Kjør en Trabant gateracerbil eller en Trabant monster sekshjuling gatebil og damene på bildet vil avgjort slukke brann både med brannbil og pga svidd gummi."  

Audi R8

Bilde
Audi R8 dette er bilen som vår alles kjære eller kanskje bare alles forhatte Petter Northug er kjent for å ha kjørt da han krasjet i 140 kilometer i timen i 40-sonen. Dette var med en kamerat i som han forlot hardt skadet og hvor han i tillegg stakk av i fra politiet. Northug skal visstnok også ha vært berusa da han kjørte Audien sin i helt utrolige 140 kilometer i timen i 40 sonen. Altså en fartsoverskridelse på utrolige 3,5 ganger lovlig hastighet. Ja tenk det. Så Northug er altså ikke bare kjent for å ha løpt fort i skiløypa, men også kjøre uvanlig fort på veiene våre.  Audi R8 var blant annet levert med både en 4,2 liters V8er og en 5,2 liters V10er den sistnevnte V10eren kommer fra Lamborghini Gallardo og skal visstnok yte hele 525 hestekrefter. Den andre generasjons Audi R8 fra 2015 skal visstnok ha vært god for både 532 Hestekrefter 562 hestekrefter og 612 hestekrefter. Og i Audi R8 GT fra 2023 får du den med hele 620 hestekrefter. Audi R8 tok slutt i år og produseres ikke lengr

Ford Sierra

Bilde
Ford Sierra denne har jeg tidligere skrevet om i et tidligere innlegg da kun som den siste og nyeste modellen. Men Ford Sierra er produsert i heftige versjoner tidligere på 1980- tallet også mellom 1982 og 1987 og dette er vel egentlig den mest kjente og heftigste modellen også. Ford Sierra Cosworth MK1 hadde noen dritheftige måkevinger og var svært så populær, blant annet også hos den såkalte Tveita gjengen. Jeg er selv vokst opp i en Ford Sierra stasjonsvogn på 1990-tallet og en mor og far kjente som var Orienteringsløper og som jobbet i kartverket på Hønefoss skal ha kjørt det samme.  "Ford Sierra Cosworth kjør den forbi hønefoss som en hissig exit bæring på vei hjem fra nyttårsfeiring i Hemsedal."     (Reklame for Ford Sierra på et Orienteringskart fra 1987, da Norges Orienterings Forbund NOF, var omtrent like populære som Skiforeningen mellom 2005-2015. I et tidligere innlegg har jeg skrevet om Hvordan man kan finne såkalte skogsvrak ved å drive med nettopp orientering.